Lapis Lazuli
Een vrolijke steen in diepblauwe schakeringen. Ook een echte oppepper als je het nodig hebt. Lapis geeft acceptatie en liefde, voor anderen maar vooral ook voor jezelf.
Helpt bij slapeloosheid en hoort bij de keelchakra.


Labradoriet
Zachtgekleurde steen in schakeringen van groenig tot grijzig naar blauwig.
Labradoriet heeft een gelaagdheid in kleur en dat maakt dat de steen diverse energieniveaus of kanten in je los maakt.
Ook is deze steen geschikt bij beschadigingen in het aura, bij voorbeeld door langdurige ziekte of drugsgebruik. De gaten worden aangevuld en op die manier wordt de harmonie hersteld. Ook voor diegenen die in hun dagelijks leven veel met zieke mensen of mensen uit balans te maken hebben.
Labradoriet hoort bij de zonnevlechtchakra, vooral die met een vooral gele kleur.


Maansteen
Maansteen komt voor in diverse schakeringen wittig, creme en zalmroze en grijs, en ook met een meerkleurige glans (regenboogmaansteen).
Dit is een steen met een heel vrouwelijke kracht en van oudsher wordt maansteen toegepast bij onvruchtbaarheid en andere hormonale problemen. Het werkt op je gevoelsleven en maakt zachter.
Groene aventurijn
Geschikte steen voor te drukke mensen (ook drukke kinderen zonder al te veel remmingen), aventurijn geeft rust. Het geeft ook rust aan een overactieve huid. Als je last hebt van puistjes en eczeem dan is aventurijn een goede steen. Plaats de aventurijn in een glazen schaal met water, laat dit enige uren staan (bij voorkeur in zonlicht) en was dan je gezicht met dit water.
Hoort bij de hartchakra.Bergkristal
Een heldere steen, des te helderder des te mooier.
Dit is een zuiverende steen, die negatieve energiën neutraliseert. Daarom is bergkristal erg geschikt om in ruimtes te plaatsen. Bergkristal helpt je om contact te krijgen met je eigen intuitie en sensitiviteit. Op die manier kun je beter kiezen voor wat het beste voor jou is. 
Het bevordert helderheid van geest. Daarom hoort hij ook bij de kroonchakra.
Roze kwarts (of rozenkwarts)
De kleur zegt het al, dit gaat over LOVE. Niet alleen van anderen, maar vooral ook houden van jezelf. Het werkt gunstig op het verwerken van emoties. Door de zachte uitstraling brengt het harmonie. Het kan handig zijn om een stuk in een kamer met ruziënde kinderen te leggen bijvoorbeeld.

Malakiet
Altijd groen, met schakeringen en interessante lijnen.
Deze steen hoort bij het hart, en helpt tegen hartepijn, vooral bij het verwerken van oud zeer. Het helpt je om jezelf te vergeven, iets achter je te laten, zodat je weer verder kan.
Werkt goed bij hartproblemen en reumatische aandoeningen.
Hoort bij de hartchakra.

Carneool
Een opwekkende steen met warme, aardse energie. Warmte, lachen, energie, vuur, in een kring rondom het kampvuur. Hoort bij de voortplantingschakra, bevordert dus ook de creativiteit.
Helpt bij allerlei problemen die met bloedsomloop en bloedvaten te maken hebben.
Jade
Een steen in diverse kleuren, meestal groen. Het is een beschermende steen.
Bij uitstek geschikt voor mensen die uit balans zijn in de zin dat ze heen en weer slingeren tussen het geestelijke en het aardse (telkens de extremen).
Jade brengt harmonie en evenwicht. Het groen is eigenlijk al kalmerend als je er naar kijkt.

Edelstenen - halfedelstenen

Op deze pagina vind je bevindingen over de energiëen van de diverse edelstenen die ik verwerk in mijn sieraden. Dit is uitsluitend ter algemene informatie, niet als medische indicatie.
Officieel wordt de term halfedelsteen niet meer gebruikt. Edelstenen worden vaak bewerkt op diverse manieren, lees er hier meer over.

Je kan bij mij ook losse edelsteen kralen kopen: edelsteenkralen Kralenkwarts. Ik heb daar ook een leuk assortiment edelsteen hangers, bijv. hartjes, dieren zoals dolfijntjes en poezen en overige hangers en donuts.

Klik hier voor sieradenshop De Blije Ekster

De Blije Ekster
Mooie sieraden, om je elke dag bijzonder te voelen.
lapis
labradoriet edelsteen
maansteen edelsteen
aventurijn edelsteen
bergkristal edelsteen
malachiet edelsteen
rozenkwarts edelsteen
carneool edelsteen
jade edelsteen
© De Blije Ekster
2003 - 2015